Tips over printers


Printer aankoop tips:

Ons motto is: “duurzaam is t goedkoopst”.

De oorzaak dat printers niet goed werken in het dagelijks gebruik zijn vaak niet duidelijk bij de koop in de winkel. Zo kan de printer vaak goedkoop worden aangeschaft maar blijkt dat de cartridges niet helemaal gevuld zijn of dat ze duur in aanschaf zijn en te snel leeg zijn. Ook gaan dit soort printers maar een beperkte tijd mee en treden de eerste problemen net na de garantie termijn op.
Bij onze keuze in printers wordt vooral gekeken naar het (dagelijks) gebruikersgemak en de prijs van de cartridges. Al onze nieuwe printers krijgen 2 jaar garantie (gebruikt 1 jaar) en een hulplijn voor vragen. Daarnaast verkopen we printers waar de prijs voor de inkt in een goede verhouding staat tot het aantal pagina’s en helpen we met de keuze van het juiste type printer.
Bij de aankoop van de printer is het volgende te overwegen:

  1. GEBRUIK: thuis, kantoor of professioneel en heb ik veel/weinig afdrukken nodig (100 pagina’s per jaar/maand of dag)
  2. FUNCTIES: snelheid, faxen, dubbelzijdig printen, automatisch copiëren en scannen, en WIFI (Airport) hebben
  3. FORMAAT: Hoe groot mag de printer zijn: compact (vaak duurder) of groot (vaak zuinig met inkt en vele funkties)
  4. KOSTEN: hoe duur is de inkt/cartridges en is het een los kleurensysteem (systemen met 4 cartridges zijn vaak zuiniger)
  5. SERVICE: hoeveel jaar garantie heb je en kan ik even bellen als er wat is en tips voor gebruik.
  6. ENERGIEVERBRUIK: laserprinters verbruiken wel meer dan 10 keer meer energie dan inkjets en hebben meer (te vervangen) onderdelen erin.    Onze voorkeuren gaan uit naar Canon en Brother vanwege de losse cartridges en de goede service en de prijs/kwaliteit. In sommige specifieke gevallen kan ook voor HP gekozen worden. HP inkt is bij printers onder de 130 euro vaak duur vergeleken met andere merken. Laserprinters worden wel aanbevolen vooral mono (zwart)laserprinters die lang meegaan en grote cartridges kunnen hebben bij HP. Lexmark is gestopt met inktjetprinters en laserprinters en geven veel problemen met vervangende inkt of toners. Grotere zakelijke laserprinters worden wel nog door Lexmark aangeboden, zijn vaak niet duur maar de toners des te meer. Epson is duur in de inkt en geeft vaak problemen bij het indrogen van de inkt en bij gebruik van alternatieve inkten. Uiteraard kan er van model tot model meer verteld worden, neemt u dan contact met ons op.

 


printers in onze winkel

printers in onze winkel